gabrielkas

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Budem plakať...Plačem

...za láskou, za snami, za tebou

Som človek, ktorému lekár zmenil život.

Zasiahol do neho a každý ďalší jeho slová len potvrdil: Musíte mať dieťa čím skôr, inak sa vám môže stať, že sa vlastných detí nedočkáte.

BUM ! ! ! Nič viac a nič menej. Mala som sny...chcela som sa v 27 rokoch vydat a par rokov si vychutnavat manzelstvo. Venovat sa partnerovi, chodit spolu na dovolenky, zazit mnoho...a potom, ked budeme obaja citit, ze nam niekto chyba, potom by sme mali dieťatko. No prerátala som sa. Niekto, možno osud, možno Boh, možno moje zdravie, sa rozhodol, že mi to skomplikuje. Tú hlúpu menštruáciu na ktorú toľko nadávam nedostanem bez liekov, či injekcie. Moje telo sa asi tak rozhodlo. Vôbec sa nepýtalo duše, či s tým súhlasí. Či ju to nebude bolieť.

Mám 27 rokov a mala som úžasného partnera. Chcel mať so mnou dieťa, ale nie teraz. Stále som tomu neporozumela. Snažila som sa pochopiť ho, no vždy moja bolesť po čase vytryskla na povrch a narobila dosť zlého.

Nezvládla som to.

Hanbím sa. Za seba, za to, že asi som ho málo milovala, keď som s ním nedokázala zostať aj napriek tomu, že to dieťa teraz nechcel.

Za chrbtom mi tiká bomba. Možno sú to tie hlúpe biologické hodiny, ktoré mi niekto zle nastavil. Tik....tik....tik....tik...tik..tik..tik.tik.tik.tik stale hlasnejšie a rýchlejšie. Nedá sa ujsť. Chcem, no vždy ma dobehnú.

Chcela som aby si pochopil, čo prežívam. Túžila som aby si rozumel aké je to vedieť, že MUSÍM. Čím skôr. A keď si to teda aj nepochopil, nevadí, chcela som počkať. No nešlo to. Možno som slaboch, možno pochybuješ o mojej láske, možno ma tu ľudia odsúdia...nevydržala som. Teraz tu sedím a po lícach mi tečú slzy. Chýbaš mi. Už teraz mi chýbaš.

No viem, že to zvládnem. Musím. A dúfam, že nájdeš ženu, ktorá bude mať dosť času a dá tiho. Dúfam, že raz mi možno príde vaše svadobné oznámenie. Viem, budem vtedy plakať. Ale budem vedieť, že sa ti splnil tvoj sen o svadbe z lásky, o deťoch...budem plakať.

Plačem.


Ja a ty | stály odkaz

Komentáre

  1. poviem to, co som povedal aj vcera ..
    dobre tomu chapem, ze si mu povedala, ze chces dieta, ze ho nechces len preto, ze ho chces, ale aj preto, ze ak ho niekedy mas mat, tak to musi byt teraz? dobre to chapem, ze aj napriek tomu, povedal, ze nie teraz? ak teda tomu dobre rozumiem, potom ti de facto hovoril, ze to dieta s tebou nechce mat nikdy, uvedomujes si to?
    publikované: 24.03.2005 11:01:49 | autor: siajen (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. btw. mozno si to ani sam neuvedomuje co ti povedal
    publikované: 24.03.2005 11:03:38 | autor: siajen (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. siajen
    Chapes to rovnako ako ja. Cítim sa ako egoista, je mi strasne...placem, sedim a hladim do blba. Na nic iné sa nezmôžem. Viem, že ak by som ho prehovárala, nebolo by to ono. Bolí to...velmi
    publikované: 24.03.2005 11:10:42 | autor: gabrielkas (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. moja draha
    placem s tebou
    publikované: 24.03.2005 11:15:24 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. egoista?
    to je blbost gabriela! toto nema nic spolocne s egoizmom, jedine ak s jeho egoizmom. mal som len otazku na neho, ci si naozaj uvedomuje, co povedal, pretoze nie je ina interpretacia toho, co povedal, ako sa k tebe postavil. potom mi v usiach znie otazka na teba, ci chces muza, kt. nechce tvoje dieta ..
    si si ista, ze chape tvoju situaciu spravne? neprehovaraj ho!
    publikované: 24.03.2005 11:15:26 | autor: siajen (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Nebudem ho prehovarat
    Vie, v akej som situacii. Vie to od zaciatku. On svoj postoj obhajuje tam, ze sa len prednedavnom rozviedol. A vraj ma obavy z reakcie okolia...
    Ked som zistila, ze on to dieta teraz naozaj nechce, rozhodla som sa, ze ho nebudem prosit. Myslela som si, ze mu zalezi na nas /na mne, dietati a na nom/.
    publikované: 24.03.2005 11:33:07 | autor: gabrialkas (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. ake plytke .. :((
    publikované: 24.03.2005 11:54:03 | autor: siajen (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. egoistka?ty?
    neblazni a nepridavaj si bolesti...myslela si ze mu na tebe a na vasej buducnosti zalezi,mozno aj zalezalo, ale uz nie...a plakat ti nepomoze, ver mi...je to krute, ale je to tak.a inak to nebude alebo myslis, ze ano?keby som sa mala rozhodnut mat dieta teraz, co by som ho aj milion krat teraz nechcela alebo nikdy, nevaham....aj keby som bola muz...lutujem ta- v tom dobrom slova zmysle, a ako napisala lulla- placem s tebou..
    publikované: 24.03.2005 12:10:32 | autor: barbora (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. ozval sa...
    ...vraj ma pochopil...no dokazem byt s nim este stastna? Chcem byt s nim este stastna? Neviem...hmyria sa mi v hlave myslienky a zaroven uz akoby som nic necitila. Akoby mi to uz bolo jedno... :-(
    publikované: 24.03.2005 13:24:36 | autor: gabrielkas (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. :((
    si v šoku
    publikované: 24.03.2005 13:28:36 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. nuz, gabriela
    pochopil ta, to teda znamena, ze ta pred tym nechapal! pochopil ta, to je fajn. tak mozete mat spolu dieta. bodka.
    nerob si to uz komplikovanejsie, nez to nevyhnutne komplikovane musi byt. ide predsa o tvoje dieta a o teba, a o vas. ludia sa proste niekedy nechapu. bud rada, bud stastna, ze ti len nerozumel, ze len chvilu niecomu nerozumel a dalo sa to vysvetlit, ze sa ti to podarilo, nie sme telepati, tak bud rada, ze to nebolo tak ako som pisal, tak, ze ta nechce, ani dieta s tebou. urcite to pre neho nie je jednoduche, ved ho este pred chvilou nechcel, ale uz ho chce, pretoze chce teba, gabriela!! rozumies! tak si to teraz nepokaz!
    ale mozno si zacala pochybovat o sebe, o svojom vztahu k nemu, naozaj? pretoze ak ano potom tvoj hnev, tvoje ranajsie slzy boli len prazdnym gestom .. !!
    publikované: 24.03.2005 13:36:52 | autor: siajen (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. mrzi ma to
    ak sa mozem vyjadrit tak skusim.
    Velmi Gabiku chcem, o tom som nikdy nepochyboval. Samozrejme velmi chcem aj stastnu rodinku s nou so vsetkym, co k tomu patri. Robi ma neskutocne stastnym. Aj ja ju xcem spravit stastnou navzdy, milujem ju. Clovek je tvor omylny, vymyslel som pre nas dvoch heslo : ludia aj ryby robia chyby a tak sa mi cosi podarilo. dakujem za vase nazory.
    publikované: 24.03.2005 15:32:36 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. som rad, ze to bol omyl (nepochopenie) .. :))
    publikované: 24.03.2005 15:43:55 | autor: siajen (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. waaau
    martin, gabrielka, držím palce
    publikované: 24.03.2005 15:46:52 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. :o.)
    krasa... vela stastia a skore tehotenstvo...
    publikované: 24.03.2005 17:43:24 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. :o.) -- to je smajlik s pehou krasy nad perou
    ... pre tych, co este nevedia ;o)

    Nech sa teda nesie znamenie krasy a stastia aj nad Vasim vztahom a Vasim dietatkom!
    Vela zdaru!
    publikované: 24.03.2005 21:34:57 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014