gabrielkas

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Neviem, či to zvládnem

O tom, ako prežívam vzťah s rozvedeným a o tom, ako sa bojím

Ešte minulé leto, keď som bola single, som hovorila jednej známej, že nikdy by som nechcela mať vzťah s rozvedeným mužom. Veľmi sa začudovala. Vraj ona pozná kopec fajn mužov, ktorí sú rozvedení.

Už takmer 10 mesiacov poznám jedného takého aj ja. Skvelého, milého, pozorného...a rozvedeného. Keď mi povedal, že je rozvedený, ani som sa nad tým nepozastavila. Žiadny vzťah s ním som neplánovala. Ale človek mieni a... veď to ďalej poznáte. Párkrát sme sa stretli a ja som sa jednoducho zaľúbila. Odvtedy sme spolu.

Dnes mi povedal, že jeho bývalá manželka čaká dieťa asi s chlapom, kvoli ktorému sa rozviedli. A mne je tak divne... Mám strach zo svojho strachu. Bojím sa ako to zvládnem. Čo ak sa jedného dňa budeme chcieť vziať?! Celý deň, ktorý by mal byť úžasný, nádherný, jednoducho den s velkým "D" , budem myslieť na to, že on už také niečo zažil.  S niekým iným. A teraz aj to dieťatko...

Chce sa mi plakať...nemám žiadny objektívny dôvod, viem. Len...keby ste videli vo mne ten chaos, tú bolesť, ten strach... Nechcem sa báť! Chcem sa tešiť z toho, že sa ľúbime, že sa tešíme spolu z obyčajných vecí, že plánujeme budúcnosť. Ja sa aj teším, kým si nespomeniem na to, že raz by som sa aj ja chcela vydať. A potom to už ide...napadne mi, že aké to bude s ním, že to nebude pre neho premiéra, len repríza...

Neviem, čo s tým...

Nechcem sa báť.


Ja a ty | stály odkaz

Komentáre

  1. a to dieta
    caka s nim? to kedy stihol?

    Viem, ze ta to mrzi, ze to bude pre neho "len repriza", ze by si chcela byt pre neho ty s tvojim dietatkom tou najdolezitejsou.... ale napriek tomu, pre teba to nikdy repriza nebude, pre dietatko budes najdolezitejsou za kazdych okolnosti a materinsky cit ti doda nesmiernu silu. Neboj sa.
    publikované: 17.05.2005 10:26:45 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. lulla
    nie, to babo caka s niekym inym. Ja mam len taky blby pocit, lebo viem, ze v jeho zivote uz bol niekto velmi velmi dolezity. Niekto, kto pri nom stal v bielych satach, niekto, koho chcel milovat cely zivot...
    publikované: 17.05.2005 10:33:25 | autor: gabrielkas (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. chapem
    ale netreba sa na to takto pozerat, lebo to bude stale tazsie
    publikované: 17.05.2005 10:37:01 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Myslím si...
    Ona už nie je pri ňom, on už nie je pri nej. Ich cesty sa rozdelili, jeho sa spojila s Tvojou. Váš svadobný deň nebude reprízou ich svadobného dňa - nemôže byť. A hlavne, predpokladám, že obaja dúfate, že Váš spoločný život nebude reprízou toho ich spoločného života. A nie je práve toto dôležitejšie???
    publikované: 17.05.2005 11:29:34 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. ano,
    je to dolezitejsie. Len ma chyta panika z toho, ze sa nedokazem zbavit toho pocitu. Dokazem mu byt takto dobra partnerka? Nemala by som byt v takom stave, ze mi je jeho exka ukradnuta? Milion otazok...a najst odpoved je tazke...aspon pre mna
    publikované: 17.05.2005 11:36:46 | autor: gabrielkas (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Jeho "exka"
    je žena, s ktorou strávil určitý kúsok života. A je asi v poriadku, že keď ho ľúbiš, zamýšľaš sa nad tým, čo prežil a nad ľuďmi, ktorí patria či patrili do jeho života.
    Je asi úplne v poriadku aj Tvoje zamyslenie sa nad tým, že tou prvou v jeho živote by si chcela byť Ty, lenže... Už sa stalo a nezmeníš to. A pokiaľ ho naozaj ľúbiš, nemá zmysel to rozoberať.
    publikované: 17.05.2005 11:44:01 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Vykašli sa na to
    a nerozmýšlaj týmto smerom. Áno už nikdy v živote nebudeš prvá žena v jeho živote ktorá bude stáť pri ňom v bielych šatách ale môžeš spraviť niečo preto aby si bola posledná. Zostarne s tebou, nie s ňou, s tebou možno nájde svoje šťastie a keď bude šťastný urobí šťastnou aj teba.
    Myslím, že keď ho jedna žena zradila, na tebe si bude vážiť práve to že ho nezradíš...
    publikované: 17.05.2005 12:38:01 | autor: Labrador (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. repriza?
    ale ak ty si pre nho ta prava tak to je este len premiera..a podla toho ze jeho ex sa vykaslala na neho tak asi uz pre neho neexistuje..a sam xce zabudnut na tu epizodu..

    a nezabuduj ze ako si vy ten Den D vytvorite a prezijete tak taky bude a nexat si ho znexutit niekym kto o vas nema ani zaujem..
    publikované: 17.05.2005 12:57:37 | autor: blondie (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. nechces sa bat?
    Zober si to z jeho pohladu. On niekomu veril, sklamal sa. Dokazal sa z toho spamatat, resp. zacal verit, ze sa mu to s tebou nezopakuje, ze nie si ako "jeho byvala". Musis byt preto uzasna, ze si ho dokazala v tomto smere presvedcit. Treba si verit, lebo on ti uz veri.
    publikované: 17.05.2005 16:23:53 | autor: neologik (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. ...
    O prvej laske si clovek mysli, ze bude posledna. O poslednej vie, ze bola prva.

    Mysli na tieto dve vety v ten tvoj den D.
    publikované: 17.05.2005 17:10:26 | autor: xxx (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Neboj sa
    v deň "D" a ešte aj pred ním budeš mať úplne iné starosti ...
    publikované: 17.05.2005 19:58:32 | autor: Marcel (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. ?
    "minulost...to je co?<br>
    pritomnost? mmm,ako skvelo chuti..." :)
    publikované: 17.05.2005 20:50:10 | autor: svacko (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. MFP
    ahoj.
    1. bud rada, ze nema so svojou byvalou deti.(moj partner ich ma viac ako 2 )To sa uz tazko veri, ze im vztah neklapal, ked si ich urobili tolko.
    2. problem so svadbou som vyriesila = ak bude, bude urcite krajne nekonvencna, budem mat oblecene velmi originalne, nie biele svadobne saty a nehrozi, aby som si zmenila meno (zmenu mena vzhladom na pocet jeho deti s predchadzajucou partnerkou povazujem za stratu identity :)- ale to nie je Tvoj problem.
    3. muzi su ovela menej naviazani na minulost ako my. velakrat som o tom premyslala (to skrz tych deciek, ktore za nic nemozu) a prisla som na to, ze aj ja svoju minulost obcas povazujem za kopu crepov. mozno aj on to chape takto. (neviem, nerozpravali sme sa o tom) zivot je zivy, ludia sa menia a urcite si viac vazim cloveka, ktory mi na zmenu v zivote vytvori priestor akoby ma brzdil nastavenim svojej hlavy.
    toz tolko.
    publikované: 20.09.2005 18:45:42 | autor: autorka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014