gabrielkas

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Partnerstvo

Partnerstvo, láska by malo byť o opore. O pomáhaní si. O pomocnej ruke. No asi stále pletí, že najistejšiu pomocnú ruku nájdeš na konci svojho pleca...

Na blogu vyzera život tak jednoducho. Keby som si čítala svoj predchádzajuci príispevok a reakcie ostatných blogerov naň, bola by som azda aj náchylná závidieť sama sebe. No neurobím to.

Tak, ako to vtedy vyzeralo krásne, sa to postupne mení a komplikuje. Tentoraz sú to obyčajné, prozaické veci súvisiace s prácou, či materskou dovolenkou.

Začali sme hľadať prácu, v meste kam by som sa pravdepodobne musela za priateľom sťahovať. Zdal sa mi to fajn nápad, najmä, keď sa niekde v diaľke črtá možnosť získať fajn prácu. No získanie tej práce je spojené s mojim ďalším štúdiom, ktoré by trvalo 2, až 6 rokov.  Už teraz však vieme, že skôr, či neskôr otehotniem. Môže sa stať, že sa to samozrejme nepodari...ale čo ak...dokážem odísť z práce, ktorú naozaj chcem napríklad po 3 mesiacoch? Je totiž veľmi pravdepodobné, že by ma čakalo rizikové tehotenstvo. A on trvá na tom, aby som do tej práce išla. Navrhla som, aby sme skúsili otehotnieť napríklad budúci mesiac a ak by sa to nepodarilo, hľadali by sme prácu. Nechať to na náhodu. Vykašlať sa na plánované tehotenstvo a len to skúsiť. Ak otehotniem, zostanem na rizikovom. Nemusím si zvykať na novú prácu...a popri nej študovať. Ale nie. On s tým nesúhlasí. Na moju otázku "Prečo?", odpovedá  "Bude to tak lepšie". To znamená, že lepšia je verzia: Nájsť prácu od septembra, súčasne sa pokúšať otehotnieť a ak sa to podarí, po pár (2-3) mesiacoch odísť. Vraj, veď keď skončím materskú, vezmú ma naspäť. Ha ha. Určite budú chcieť nespoľahlivého človeka, čo im už raz  ušiel.

Nechápe to. Nepočúva ma, keď mu vravím, že takto to nefunguje keď je človek normálne zamestnaný. Keď je odkázaný na šéfa. Priateľ v takej situácii nie je.

Cítim sa hrozne. Ako vtírka, ako niekto, kto je v nevýhode a tak musí mnohé prežrieť. Mám pocit, že partner to cíti a tak si on diktuje podmienky. Nemám rada obmedzovanie. Diktovanie kedy budem šťastná a kedy nie. Nemám rada, keď mi niekto neverí, že viem čo je pre mňa lepšie.

Zrazu sa necítim ako partner...


Ja a ty | stály odkaz

Komentáre

  1. z prace, kde by si bola tie tri mesiace
    ta pocas tehotenstva sice nevyhodia, ale v den nastupu po materskej by ti mohli predlozit "ukoncenie pracovneho pomeru dohodou", pretoze by mali za teba uz zabehnutu nahradu - teda tak to vidim ja
    publikované: 30.03.2005 15:38:15 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. No...
    Ja to vidim tak ze konas pudovo, bez rozmyslenia... Nechaj to na chlapa, urcite ti nechce zle, mozno len nevidis vsetko z toho uhla ako by si mala. Skus sa na to pozriet NEZAUJATO.
    publikované: 30.03.2005 15:47:37 | autor: Staytoo (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Staytoo
    Gabriela je rovnopravna, ak ma rozhodovanie nechavat na chlapa a pozerat sa nezaujato, mal by tam byt aj iny argument ako "Bude to tak lepšie"
    publikované: 30.03.2005 15:50:03 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Staytoo
    nezaujato sa neda....ak ide o moj zivot a ak mam pcit, ze s nim niekto manipuluje
    publikované: 30.03.2005 15:53:01 | autor: gabrielkas (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. gabrielkas
    ... ak mas pocit ze s nim niekto manipuluje tak to zrejme nebude ten pravy, neni liz pravda?

    Vies, najhorsie vo vztahu je ked dochadza ku chybe v komunikacii - nehovorim ze nemas pravdu ty, tvoj priatel odpoveda: "lebo je to tak lepsie", skusila si sa zamysliet nad tym ze otazka "PRECO" nemusi byt spravna, postacujuca? Treba si sadnut a vydiskutovat si to - viem, lahko sa to povie, velmi dobre viem ze prave TO byva najtazsie... Ale pokial ti na tom cloveku a na spolocnom zivote s nim naozaj NAOZAJ zalezi, tak sa snaz urobit vsetko pre to aby to nepadlo na CHYBE V KOMUNIKACII... Aby ste si o 2 roky obaja nebili hlavami o stenu...
    publikované: 30.03.2005 16:12:46 | autor: Staytoo (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ahoj gabriela
    mam pocit, ze ste si s martinom v niecom velmi podobni. v podobnosti tkvie porozumenie. mam vsak este jeden pocit, je to len pocit, ze ste si podobni prave v tom, co na tom druhom najviac kritizujete. nepoznam vas, ako pisem je to len dojem, ale ak to tak je, potom niekto z vas musi zacat zmenu u seba, ci ty alebo on ..
    nemam byt preco, ale som nespokojny s tym, co si tu napisala! :(
    publikované: 30.03.2005 16:21:13 | autor: siajen (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Staytoo
    Záleží? Už neviem...cítim sa taká nepochopená...vyčerpaná...hľadám u neho oporu a nenachádzam.
    Napísal mi práve, že jeho rodičia by si mysleli, že si "posral zivot" :-(
    Dá sa na to niečo povedať?
    publikované: 30.03.2005 16:28:07 | autor: gabrielkas (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. siajen
    Podobnost je prilis relativna, staci trosku zmenit uhol pohladu a je prec...
    Podobnost je nepostacujuca.
    publikované: 30.03.2005 16:31:39 | autor: Staytoo (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. mozno len tiez hlada oporu on v tebe ..!
    ma ju?, urcite povies, ze ano .. ze sa snazis, ze mu ju davas, ale naozaj k nemu prichadza .. ?
    publikované: 30.03.2005 16:32:13 | autor: siajen (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. staytoo
    nerelativizuj ..,na to nemam cas ..
    publikované: 30.03.2005 16:32:46 | autor: siajen (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. gabriela...
    Povedz mu to... Napis mu SMS s tym co si napisala v poslednej reakcii. Ma pravo vediet to (ak to nevie), potom je to uz len na nom.
    publikované: 30.03.2005 16:33:38 | autor: Staytoo (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Gab, svoj zivot
    zije sam za seba, ci ho zanho ziju rodicia?
    publikované: 30.03.2005 16:33:51 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. siajen
    Tvoj lahostajny pristup a "dobre mierene rady a postrehy" ma zaraza... Asi si neuvedomujes (narozdiel od Gabriely) ze ide o vela... Tu nepomozu nejake vseobecne poucky typu "v podobnosti tkvie porozumenie"... Clovek potrebuje poradit, pomoct...
    publikované: 30.03.2005 16:36:22 | autor: Staytoo (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. to stayaway
    ale taka esemeska bude to prave, no nie?? poslem esemesku a uz je vsetko olrajt... boooze moooj, toto sa neda vyriesit esemesku, ani telefonatom...
    publikované: 30.03.2005 21:54:05 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. SMS...
    SMS je uzasny vynalez - clovek povie to, co sa boji(ostycha?) povedat do oci, je to sice strasne alibisticke, ale v takychto extremych pripadov VELMI efektivne... Napisal som POVEDZ MU TO... alebo napis SMS - pokial je dotycny daleko, tak SMS je to prave riesenie, proste mu dat cas na rozmyslenie, na zvazenie situacie a uvedomenie si sameho seba, svojich pocitov... Pokazit nic nemozes, pokial tapas v neistote...
    publikované: 31.03.2005 09:19:03 | autor: Staytoo (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. stay
    no, asi to vidime inac, ale neberiem ti tvoj nazor, proste ho len nezdielam...
    publikované: 31.03.2005 09:59:08 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014