gabrielkas

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tebe.../spravnemu adresatovi nikdy neodoslane a asi ani nikdy nevypovedane myslienky

O rozhodovani sa, o egoizme, o zivotnych planoch, dietatku a ...

Tieto slova by som chcela povedat niekomu, koho mam rada. Ale prave preto, ze ho mam rada mu ich povedat nechcem. No viem, ze tie myslienky zo seba potrebujem dostat.

 S priatelom sme si tak predbezne naplanovali, ze by sme sa pokusili mat spolu dietatko. Viem, ze to chcem. Nemam strach ani z cloveka s ktorym to dietatko chcem, ani z buducnosti s nim. Mam strach z toho, ze stracam nadej. Nadej, ze moj zivot bude aspon v niecom taky ako som si ho vysnivala.

V com je moj problem? V tom, ze som zastanca takeho klasickeho postupu: najskor svadba a potom dietatko. Raz som si povedala, ze sa nikdy nevydam kvoli tomu, ze by som s niekym mala babo. A zrazu je to tu. Niekto chce mat so mnou dietatko, z coho sa strasne tesim, niekedy ma dokonca premkne pocit stastia bliziaci sa k extaze :-) No potom si uvedomim, ze budem musiet ludom okolo vysvetlovat, ze nie, nebude to manzelske dieta...a co ono, ked sa narodi...nebude sa trapit, ze jeho rodicia nie su manzelia? Neodvazim sa o tom rozpravat s priatelom. Je rozvedeny a obavam sa, aby to bral ako sposob, ktorym chcem dosiahnut svadbu. Keby islo len o mna, zila by som s nim v pohode aj bez manzelstva. Ale dietatko by malo mat rodinu. To je moj nazor. Viem, ze by som mu to mala povedat...len chyba odvaha. No zaroven si uvedomujem, ze tu nejde len o mna...pojde najma o moje, o NASE dieta a vtedy musi ist strach bokom...


Ja a ty | stály odkaz

Komentáre

  1. dieta...
    ... naozaj potrebuje celistvu rodinu.
    Tie, ktore vyrastaju len s mamou alebo len s otcom (vacsina), pripadne v rodine, ktora nie je rodinou, su istym sposobom poznacene.
    Dieta, ktoreho sa spoluziaci spytaju ako sa mu vola mama priezviskom a potom ako otec, alebo na to proste len nahodou pridu, bude od toho okamihu bud urcitym sposobom odsudzovane, alebo mu bude prejavovany urcity sucit.
    Ani jedno nie je dobre, pretoze ho to stavia do urcitej menejcennej pozicie.

    Druha vec je partner. Ak chce mat s Tebou dieta, tak by mal pochopit to, co si tu napisala.
    Ak ho naozaj chce, pochopi, ze mas pravdu, pretoze bude chciet iste aj to najlepsie pre Vase dietatko.

    Nemozem za Vas rozhodovat, to je jasne. Napisal som len svoj nazor, aj to taky, aky dedukujem s pozorovania okolia.
    Deti nemam, partnerku tiez nie. Ale ak by sa jednalo o vztah, ktory by stroskotal na tom, ze by si moja partnerka vysvetlila svatbu ako nieco, co by som si chcel vynutit, taky vztah by za vela nestal.
    publikované: 27.01.2005 11:54:21 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Takymito myslienkami sa uz dopredu odsudzujes na zanik ...
    a na utrpenie v buducnosti, ktore si budes neustale sposobovat kladenim si takychto otazok.
    Ty si sa uz dopredu odsudila :-(
    Prajem vela statstia a nech ti srdce ukaze spravnu cestu ... nie rozum.
    publikované: 08.02.2005 18:11:23 | autor: sd (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014